Wie ben ik

     Idelette Beute-Boersma.

Persoonlijke betrokkenheid en openheid zonder oordeel zijn voor mij erg belangrijk. Daarbij ga ik uit van de kracht die in ieder mens aanwezig is. Hiervoor vind ik mijn inspiratie in het christelijk geloof.  Ik ben getrouwd en moeder van drie jongens.

Ik werk vanaf 2000 als hulpverlener van kinderen, jongeren en volwassenen.  In 2015 ben ik na een opleiding van vier jaar bij Spectrum  afgestudeerd en sindsdien werkzaam als therapeut in Kampen en omgeving. In deze opleiding heb ik geleerd dichter bij mezelf te zijn en van daaruit het contact met de client aan te gaan.

Vanaf maart 2019 werk ik naast mij eigen praktijk als Praktijkondersteuner GGZ bij een huisartsenpraktijk.

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijke situaties, gebeurtenissen en het systeem (je roots, familie, je omgeving,religie) waar je in opgroeit je leven kunnen bepalen. Het is vaak een grote drempel om onder ogen te zien wanneer het niet goed gaat en dat er hulp nodig is, maar er kan ook weer ruimte en lucht komen door dat toe te geven en ermee aan de slag te gaan. Ik wil je daar graag bij ondersteunen.  Ook voor relatietherapie en vragen rondom gezin en opvoeding kun je bij mij terecht.

Reviews van clienten:

‘Ik vind het fijn in de gesprekken met Idelette dat zij zonder oordeel luistert (en dingen teruggeeft). Dat geeft mij ruimte om met mijn verhaal te komen.’

‘Idelette is voor mij een luisterend oor. Ook opende zij mijn ogen als het gaat om vaste patronen in mijn gedachtengang of in mijn doen en laten. Bij haar kan ik zijn wie ik ben. ‘

‘Idelette (van Flow) is een professionele therapeute die jou als cliĆ«nt het gevoel geeft dat jij volledig de regie hebt bij het gesprek. Dat is prettig want zo is er veel ruimte voor jouw eigen inbreng. Ondertussen focust ze in het gesprek wel op punten waar je zelf niet zo snel aan denkt: wat voel je bij bepaalde gebeurtenissen of ervaringen? Wat doet het met je lijf? Hoe zit het eigenlijk met je ademhaling? Daarmee wordt een andere (voor mij nieuwe) laag aangeboord en dat vond ik heel waardevol. Ik heb zowel alleen als met mijn partner gesprekken gehad. In beide gevallen straalde de therapeute rust uit, geeft ze ruimte in het gesprek, en weet ze door te vragen op de juiste pijnpunten. Ik kan iedereen die met grote of kleine problemen zit, deze therapeute van harte aanbevelen! Onbewust denk je misschien dat een probleem echt groot moet zijn, om de stap te maken naar een therapeut. Nu denk ik: dit had ik veel eerder moeten doen.. ‘

‘Ik heb de therapie bij Idelette als prettig ervaren. Van tevoren zag ik er tegen op, maar dat was niet nodig. Ze stelt je op je gemak, straalt rust uit en geeft je de volledige ruimte om je verhaal te doen en gevoelens te laten zien. Daarbij stelt ze goede vragen, luistert ze en kan ze verschillende technieken inzetten die je verder helpen. Ik heb baat gehad bij haar hulp en de drempel die ik ervoer bij het in therapie gaan is dankzij deze positieve ervaring een stuk lager!’