Tarieven

Intakegesprek

Een intakegesprek  kost €30,-  In dit gesprek wil ik graag helder krijgen wat de hulpvraag is, kunnen we kennismaken en voelen of er een klik is. Er is geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Wanneer je contact met mij opneemt kan ik je op korte termijn helpen.

Tarieven

Voor elke sessie (van een uur) wordt een tarief gerekend van  € 70,- . Voor studenten/scholieren geldt een tarief van €50,-  Voor individuele therapie is een vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering (zie hieronder).

Voor relatie- en gezinstherapie wordt een tarief gerekend van € 105-per uur.  Deze sessies duren anderhalf uur.  Helaas wordt relatietherapie niet vergoed vanuit de zorgverzekering.  Mochten de kosten een probleem zijn, dan kunnen we wel samen zoeken naar oplossingen.

Vergoedingen

   Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging  Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en bij de RBCZ. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten van individuele therapie. Voor meer informatie: neem contact op met je zorgverzekeraar, of kijk op de site van de NFG  bij het overzicht van zorgverzekeraars om te zien welk bedrag jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Verder kun je informeren bij de gemeente naar een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via andere uitkeringsinstanties.

Als je lid van een kerk bent, is het ook mogelijk daar een bijdrage te vragen (bijvoorbeeld via de diaconie).

Tenslotte is er onder bepaalde voorwaarden ook een mogelijkheid om de kosten op te geven bij de belastingaangifte als ‘bijzondere ziektekosten’ en zo een deel ervan weer terug te krijgen.

Mocht het zo zijn dat de kosten voor je toch te hoog zijn, neem dan contact met mij op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Afzeggen

Afzeggen of de afspraak verzetten kan tot 24 uur van te voren. Anders worden de kosten in rekening gebracht.

Deze praktijk is geregistreerd bij:

Kamer van Koophandel: 64463621

NFG registratienummer: 8455

AGB code zorgverlender: 90102612

AGB code praktijk Flow: 90062047

RBCZ/TCZ  licentienummer: 170602R

SKJ registratienummer: 140002590